Според европейската статистическа служба Евростат България е на първо място в

...
Според европейската статистическа служба Евростат България е на първо място в
Коментари Харесай

Според Евростат България е на първо място по растеж на доходите

Според европейската статистическа работа Евростат България е преди всичко в Европейски Съюз по растеж на разноските за труд и на второ място, когато приказваме съответно за повишаване на разноските за хонорари, като изостава само от Унгария.

Разходи за труд на работодателите в България за един отработен час регистрират растеж от 14.4% на годишна база през второто тримесечие на тази година. Това е над три пъти по-висок напредък по отношение на междинния за Европейски Съюз, който възлиза на 4.4% за обсъждания интервал. Увеличението в еврозоната доближава 4% на годишна база, съобщи настоящо.ком.

Номиналните почасови разноски за хонорари у нас записват скок от 14.6% на годишна база през второто тримесечие, което ни слага на второ място в Европейски Съюз след Унгария (+14.9%). Още четири страни регистрират двуцифрен растеж в разноските за хонорари, като това са: Литва (+12.4%), Румъния (+11.7%), Полша (+11.1%) и Естония (+10.1%).

Най-ниско повишаване се записва в Гърция (+0.8%).

Разходи за хонорари за един отработен час записват растеж в Европейски Съюз от приблизително 4.5% и 4.1%, когато приказваме единствено за еврозоната.



Почасовите разноски за труд, които не са свързани директно с възнагражденията, се усилват у нас с 13.5% на годишна база през второто тримесечие. Средният растеж за Европейски Съюз доближава 4.1%, до момента в който в еврозоната годишното нарастване възлиза на 3.8%.

Въпреки сериозното нарастване на разноските за труд у нас, би трябвало да се означи, че България е страната с най-ниски хонорари в Европейски Съюз, което значи, че повишаването се регистрира върху най-ниската база по отношение на всички останали страни членки. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР